Održan radni sastanak o projektnim prijedlozima u sklopu natječaja za Interreg V-A Program suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

U prostorima Županije je u srijedu 27. travnja održan radni sastanak vezan uz pripremu projektnih prijedloga za javni poziv u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Sastanku su prisustvovali ravnatelji županijskih ustanova, pročelnici Upravnih odjela kao i djelatnici Županijske uprave u čijoj su nadležnosti projekti.

Sazivač sastanka zamjenik župana Darko Sobota pojasnio je kako koordinacija oko projekata važna kako bi se projekti kvalitetnije pripremali. Najavio je i novi model procedure predfinanciranja projekata, kako bi se unaprijed pripremila potrebna sredstva koja partneri u projektu trebaju osigurati.

Predstavnici Službe ureda župana i PORA Razvojne agencije predstavili su 27 projektnih prijedloga koji su fazi pripreme na razini Županije i ustanova. Radi se o projektima iz domene socijalne skrbi, turizma, školstva, zaštite i spašavanja, zaštita okoliša i prirode, poduzetništva i kulture. Dogovoreno je u koje će se projekte uključiti županijski upravni odjeli i ustanove, te koja će biti njihova uloga u njima. Rok za predaju aplikacija je 31. svibnja 2016.

Odsjek za međunarodnu suradnju i europske fondove