Održan radni sastanak na temu obnove križevačkih prometnica nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge

Župan Darko Koren u križevačkoj je Gradskoj upravi prisustvovao na sastanku koji je vodio gradonačelnik Mario Rajn, s temom sanacije prometnica koje već jesu ili će biti oštećene uslijed prolaska teške mehanizacije zbog radova na izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge od Križevaca do mađarske granice.

Župan je naglasio kako svi projekti takvog opsega nose određene posljedice, kao što je u ovom slučaju oštećenje prometnica, te kako je potrebno pronaći adekvatno rješenje.

Gradonačelnik Rajn kazao je kako već sada postoje brojne žalbe građana, kako na čišćenje same ceste tako i na oštećenje prometnica te je dodao kako je važno kroz sporazum definirati da će izvođač radova nakon izgradnje drugog kolosijeka pruge oštećene prometnice vratiti u prvobitno stanje.

Voditelj projekta izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge Križevci – Botovo Ivo Jurić istaknuo je kako je izvođač radova ugovorom obvezan vratiti ceste koje koristi u prvobitno stanje po završetku radova, a ujedno je dao informaciju kako je izvođač radova ovih dana nabavio stroj za čišćenje cesta čime će se smanjiti stvaranje prašine na prometnicama

Rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davor Bobičanec dodao je kako je pri ovako velikom projektu nužan korektan odnos između investitora, izvođača i upravitelja prometnica kao i suradnja, a s time se složio i ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci Dragutin Guzalić koji se osvrnuo i na zone zahvata na križevačkom području.

Svi sudionici sastanka složili su se kako je vraćanje prometnica u prvobitno stanje nužnost te je dogovoren zajednički obilazak svih prometnica koje se nalaze u zoni zahvata radova i snimanje postojećeg stanja radi kasnije evidencije šteta. Dogovoreno je i sklapanje sporazuma između Hrvatskih željeznica kao investitora te upravitelja prometnica, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste Križevci i Grada Križevaca koji će biti temelj za kasniju obnovu cesta.

 

Služba ureda župana

Fotografija: Grad Križevci