Održan prvi sastanak projektnog tima i projektnih partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“

U prostorijama PORA-e-Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije u četvrtak 21. siječnja 2021. godine održan je prvi sastanak projektnog tima i projektnih partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu  deinstitucionalizacije“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt vrijednosti 5.484.791,54 kuna potpisan je 30. prosinca 2020. godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici nositelja projekta Centra za socijalnu skrb Koprivnica, predstavnici Koprivničko-križevačke županije, partnera u projektu te predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije koje su imale važnu ulogu u pripremi projektne prijave a pružat će podršku i u provedbi projekta.

Na sastanku se detaljnije analiziralo jedanaest projektnih aktivnosti, a nakon rasprave usuglašeni su stavovi o dinamici njihove realizacije pri čemu je naglasak stavljen na pripremu plana nabave i provođenje postupaka nabave. Dogovoren je i okvirni termin održavanja početne konferencije projekta.

Danijel Rušak, v.d. ravnatelja Centra za socijalnu skrb Koprivnica, nazočne je upoznao da je 8. siječnja 2021. s Gradom Koprivnica i tvrtkom Kampus d.o.o. zaključen ugovor o zakupu zgrade u sklopu bivše vojarne. Projektom je, između ostalog, predviđena rekonstrukcija 16 infrastrukturnih jedinica unutar te zgrade, a u kojoj bi u budućnosti bilo sjedište Podružnice obiteljskog centra. U sklopu rekonstrukcije i opremanja, što je također jedna od projektnih aktivnosti, predviđeno je između ostalog  i opremanje prostorije-dvorane za grupni rad s korisničkim skupinama, sobe/kutka za dojenje, sobe za susrete i druženja roditelja i djece te sobe za nadzor tih susreta i druženja. U sklopu projekta predviđena je i nabava triju vozila s obzirom na terenski rad i činjenicu da bi Podružnica trebala pokrivati područje cijele županije.

 

  Služba ureda župana

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

 „Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije“