Održan prvi festival matematike u Koprivnici

Prvi festival matematike u Koprivnici održan je u petak 15. svibnja u Gimnaziji „Fran Galović“. Festival matematike je projekt Udruge Centar znanja, a suorganizator bio je Centar izvrsnosti Koprivnica smješten u koprivničkoj Gimnaziji. Cilj festivala je popularizacija matematike i motiviranje učenika na bavljenje matematikom.

Na Festivalu je sudjelovalo 299 učenika od trećeg do osmog razreda osnovnih škola koji su se natjecali u nekoliko kategorija pojedinačno i ekipno. U pratnji učenika, gosti naše škole bili su i njihovi mentori i ravnatelji. Za mentore je bilo organizirano stručno predavanje profesora Željka Bošnjaka iz Zagreba, a tijekom pauze natjecanja za učenike su organizirane matematičke igraonice i predavanja o Koprivnici.

Na otvorenju okupljene je pozdravio domaćin festivala ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić. Sreću natjecateljima zaželjele su i pročelnica za financije Koprivničko-križevačke županije Robertina Zdjelar, zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec, te voditeljica Prvog festivala matematike, ujedno i voditeljica Centra izvrsnosti Mara Grašić.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: facebook