Održan prijem za sudionike Natječaja Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Zamjenik župana Ivan Pal danas, 12. lipnja održao je prijem za Tonku Lonjak, učenicu trećeg razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica i predstavnike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce koji su se posebno istaknuli na natječaju likovnih, literarnih i foto radova Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Naime, Tonka Lonjak je osvojila prvo mjesto na županijskoj i treće mjesto na državnoj razini u kategoriji literarnih radova od I. do IV. razreda, a učenici Podravskog sunca bili su jedina županijska škola za djecu s posebnim potrebama, koji su se prijavili na Natječaj likovnih i literarnih i foto radova djece i mladih DUZS-a te im je zamjenik Pal podijelio zaslužena priznanja.
Zamjenik Pal čestitao je na postignutim rezultatima istaknuvši kako ga ne iznenađuju ovakvi rezultati s obzirom na zalaganje mentora i rad sa djecom u ovim školama.
Prijemu su prisustvovali i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić, voditelj Županijskog centra 112 Koprivnica Roman Sabol i Stjepan Behin, stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja.
Svečanoj dodjeli nagrada koja je u svibnju održana u Puli prisustvovali su učenici, roditelji i mentori na čemu su posebno zahvalili Koprivničko – križevačkoj županiji i DUZS-u.
Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske, na temu katastrofa i snaga zaštite i spašavanja održan je 8. godinu zaredom pojasnio je pročelnik Kramarić .
Natjecanje ima cilj podizanje svijesti o postojanju rizika od katastrofa, teme za izradu radova bile su vezane uz prirodne i tehničko-tehnološke nesreće i katastrofe koje se pojavljuju u Hrvatskoj i svijetu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.