Održan prijem za predstavnike županijske Vatrogasne zajednice

„Mi smo najvatrogasnija hrvatska županija i to je nešto na što smo posebno ponosni. Jedan od razloga takve suradnje je međusobno razumijevanje i poštovanje vatrogastva kao društvenog fenomena koji je prisutan na ovom prostoru već stoljeće i pol, te je postao integralni dio života, posebice u malim sredinama gdje se gotovo ništa ne događa bez prisustvovanja vatrogastva“ zaključio je župan Koren.

U povodu dana hrvatskih vatrogasaca koji se obilježava 4. svibnja i Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca 5. svibnja župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal organizirali su prijem za delegaciju županijske Vatrogasne zajednice.
Župan je čestitao svim vatrogascima njihov dan, pri tom se osvrnuo na društvenu ulogu vatrogastva u našoj Županiji te istaknuo stalan napredak u operativnom i profesionalnom segmentu.
Mi smo najvatrogasnija hrvatska županija i to je nešto na što smo posebno ponosni. Jedan od razloga takve suradnje je međusobno razumijevanje i poštovanje vatrogastva kao društvenog fenomena koji je prisutan na ovom prostoru već stoljeće i pol, te je postao integralni dio života, posebice u malim sredinama gdje se gotovo ništa ne događa bez prisustvovanja vatrogastva“ zaključio je župan Koren.
U ime delegacije koju su činili dopredsjednici, zapovjednici vatrogasnih postrojbi i pomoćnici obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko – križevačke županije Ivan Matosović. Predsjednik je zahvalio županu i njegovim suradnicima na razumijevanju i financijskoj potpori vatrogasnoj djelatnosti. Isto tako, naglasio je važnost zajedništva profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, jer „bez dobrovoljaca nije moguće odraditi sve intervencije“ rekao je Matosović.
O aktivnostima i broju intervencija u prošloj godini, ali i sve ono što se planira ostvariti kroz ovu godinu izvijestio je vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan.
U županijsku vatrogasnu mrežu upisano je oko 9000 članova, od kojih je 1120 operativnih vatrogasaca, a 108 vatrogasaca je raspoređeno u profesionalnim vatrogasnim postrojbama u tri grada te raspolažu sa 173 vatrogasna vozila. Sustav je organiziran u 24 zajednica općina, dvije su vatrogasne zajednice udružene, tri su vatrogasne zajednice gradova i 19 vatrogasnih zajednica općina. Na području Koprivničko – križevačke županije registrirano je 137 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.