Održan prijem za mlade autore u sklopu „Alpe Jadran Festivala mladih pisaca“

Zamjenik župana Ivan Pal održao je prijem za mlade autore iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske koji sudjeluju na „Alpe Jadran Festivalu mladih pisaca“.

Riječ je o festivalu koji se po prvi puta održava u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Varaždinu u razdoblju od 2. do 4. lipnja 2016. godine, a koliko je važna ova manifestacija naglasio je zamjenik Pal:

Važna nam je ovakva manifestacija za koju bih mogao reći da je prva takvog tipa i želimo i ubuduće takve stvari što više podržati.“

Ujedno je uputio zahvalu mladim autorima što sudjeluju u ovom projektu, ali i koprivničkoj Udruzi RockLive na organiziranju ovog i niza drugih projekata:

 „Upravo ovakve stvari koje vi radite mogu približiti knjigu mladim naraštajima. To je medij koji nikada neće umrijeti.“

Zahvalu na ovom prijemu, ali i podršci koju dobivaju od Koprivničko-križevačke županije naglasio je član organizacijskog odbora, koprivnički književnik Marko Gregur:

Ovaj festival ne bi bio moguć bez Koprivničko-križevačke županije koja je dio Saveza Alpe Jadran što je upravo i uvjet da smo se mogli prijaviti na natječaj i ostvariti sredstva za ovaj festival.“

Dodao je kako je cilj festivala povezati autore te stvoriti platformu za daljnju suradnju, a istovremeno staviti knjigu u centar te učenicima prenijeti poruku da je „književnost živa i da korespondira sa stvarnošću“, objasnio je Marko Gregur.

Svakako je bitno spomenuti kako će se središnji događaj festivala „Zvjezdana noć: impresije srednjoeuropske književnosti“ održati sutra, 4. lipnja u dvorištu Muzeja grada Koprivnice s početkom u 20,00 sati.

Služba ureda župana