Održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi s područja Grada Koprivnice

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je tradicionalni prijem gradonačelnice Grada Koprivnice Vesne Želježnjak za darivatelje krvi koji su primili priznanja Crvenog križa za jubilarni broj davanja krvi, u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada. Svečanost je održana u petak, 23. listopada u hotelu Podravina.
Ovom tradicionalnom prijemu su uz brojne goste prisustvovali i predstavnici zdravstvenih ustanova s područja Županije kao i predstavnici Gradskih društava Crvenog križa.
Prigodnim riječima obratio se i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal: “Dati jednom krv je velika stvar, a dati 100 puta ogromna stvar. O vašoj humanost nije potrebno dodatno govoriti, a mnoga lica koja su danas u ovoj dvorani su bila na Botovu i nesebično pomagala. Zahvaljujem još jednom gradskom društvu Crvenog križa i svima vama na velikoj pomoći koju ste nam pružili na Botovu i puno vam hvala na svemu što ste do sada učinili, a znam da ćemo se još susretati“ kazao je zamjenik Pal.
Priznanja za jubilarni broj darivanja krvi dobilo je ukupno 103 darivateljica i darivatelja, a osim priznanja za jubilarni broj davanja, podijeljene su i završne zahvalnice te obiteljske zahvalnice.
Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa dr. Dražen Sačer zahvalio je svim darivateljima na plemenitosti i humanosti koju iskazuju, a zahvaljujući čemu je Koprivnica po postotku davanja na sto stanovnika 2. u Hrvatskoj za 2014. godinu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.