Održan prijem za darivatelje krvi u Svetom Petru Orehovcu

Prijem povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi kojeg već tradicionalno priređuje gradonačelnik Križevaca Branko Hrg održan je u subotu, 24. listopada u Svetom Petru Orehovcu.

Uz darivatelje i goste prijemu su bili nazočni i župan Darko Koren, zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković, predsjednik „Kluba 100“ Društva Crvenog križa Stjepan Lončar, potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trakoštanec i ravnateljica Društva Đurđica Trbus.

Na početku je sve okupljene pozdravio gradonačelnik Branko Hrg uputivši čestitke i riječi zahvale svima koji su svojim darom spasili ljudske živote te pozvao i mlade da se u što većem broju uključe u ovu veliku humanu obitelj

Darivateljima se zahvalio i uputio čestitke i župan Darko Koren koji je istaknuo kako je volonterizam jedan od glavnih stupova društva te da nije slučajno da je Koprivničko-križevačka županija na prvom mjestu kada je u pitanju broj darovanih doza krvi po broju stanovnika.

Zahvalnice i priznanja jubilarnim darivateljima krvi uručili su gradonačelnik Branko Hrg, načelnik Franjo Poljak, predsjednica Županijskog društva Dubravka Jaković, potpredsjednica Gradskog društva Đurđica Trakoštanec i ravnateljica Društva Đurđica Trbus.

Program je svojim glazbenim nastupom uveličala Valentina Mekovec, studentica 4. godine solo pjevanja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: Grad Križevci