Održan prijam za predstavnike vjerskih zajednica s područja Županije

Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ivanom Palom u utorak 20. siječnja održao je tradicionalni godišnji prijam za predstavnike svećenstva s područja Koprivničko-križevačke županije. Prijamu su prisustvovali predstavnici klera većine katoličkih župa (dekani, župnici, đakoni, kapelani. redovnici i predstavnice samostana časnih sestara), kao i predstavnici grkokatoličke i evangeličke konfesije.
Župan Koren se zahvalio svima okupljenima na suradnji u protekloj godini te se osvrnuo na složene društvene okolnosti u kojima trenutno živimo, vremenu stalnih iskušenja i izazova. „Upravo u ovakvim okolnostima, ustrajno pastoralno djelovanje svećenika među narodom je izuzetno odgovorno i značajno“, ocijenio je župan te zaželio još bolju suradnju u ovoj godini.
U ime biskupa Varaždinske biskupije monsinjora Josipa Mrzljaka, svih dekana varaždinske biskupije i svećenstva varaždinske biskupije obratio se dekan Koprivničkog dekanata Leonard Markač koji je istaknuo dugogodišnju tradiciju ovog okupljanja koja potvrđuje zajedništvo i dobru suradnju, ali i zahvalio dužnosnicima na razumijevanju i podršci.
Dekan Križevačkog dekanata Stjepan Soviček nazočnima je prenio čestitke bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka u 2015. godini te pohvalio odaziv i podršku županijskih dužnosnika na većinu manifestaciju koje se organiziraju u župama.
O suradnji Županije sa ostalim vjerskim zajednicama govorio je svećenik Evangeličko-luteranske crkve Legrad Jakov Mrčela koji je ocijenio suradnju na zavidnoj razini.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.