Održan prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Župan Koren je pohvalio stalan napredak u radu Županijske vatrogasne zajednice, te činjenicu što se prema brojnosti vatrogasaca u odnosu na broj stanovnika Koprivničko-križevačka županija može smatrati najvatrogasnijom županijom u Hrvatskoj.

Župan Darko Koren organizirao je u ponedjeljak 13. svibnja prijam za predstavnike županijske Vatrogasne zajednice i Javnih vatrogasnih postrojbi. Već tradicionalno se ovakav prijem organizira povodom obilježavanja Dana Svetog Florijana, a nazočili su mu i zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota.

Župan je svim vatrogascima čestitao dan njihovog zaštitnika te istaknuo društvenu ulogu vatrogasne zajednice, ali i njihovu veliku humanost koja svima treba biti uzor. Pohvalio je stalan napredak u radu Županijske vatrogasne zajednice, te činjenicu što se prema brojnosti vatrogasaca u odnosu na broj stanovnika Koprivničko-križevačka županija može smatrati najvatrogasnijom županijom u Hrvatskoj.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Golubić je naglasio kako se u našoj Županiji puno radi na poboljšanju materijalnih uvjeta, kadrovskom popunjavanju, ali i dodatnoj edukaciji. Zahvalio je Županiji na konstantnoj podršci koju vatrogastvo u ovom kraju ima, te činjenici što se u vrijeme krize proračun za vatrogastvo od strane Županije nije smanjivao.

Županijska vatrogasna zajednica već dva mjeseca ima novog zapovjednika, profesionalca, koji je zahvaljujući Županiji dobio i svoj ured kako bi koordinirao rad javnih postrojbi i DVD-ova. Novi zapovjednik Zajednice je Zvonimir Habijan, koji je na prijemu predstavio svoj plan rada te promjene koje u budućnosti očekuju vatrogasni sustav. Najavio je i puno aktivnosti vezanih uz dislokaciju vatrogasaca na priobalje.

Svečani prijem bila je dobra prilika da se još jednom iskaže poštovanje i zahvala dugogodišnjem vatrogascu Ivanu Greguriću iz Molvi koji je ovogodišnji dobitnik povelje i plakete s likom Mirka Kolarića. Ovo priznanje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica za postignuća u razvoju vatrogastva i zaštiti od požara.

Županu Korenu i suradnicima prezentiran je i najnoviji broj Vatrogasnog glasnika koji ažurno prati sva događanja u vatrogastvu na području Koprivničko-križevačke županije.