Održan prijam za kadetkinje hrvatske rukometne reprezentacije

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima u četvrtak, 19. ožujka održali su prijam za kadetkinje hrvatske rukometne reprezentacije koje će ovoga tjedana u Koprivnici nastupiti na kvalifikacijskom turniru s Bjelorusijom i Latvijom za odlazak na Europsko prvenstvo. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanko Lovković, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić te izbornik reprezentacije Ivan Jerković sa suradnicima.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravio župan Darko Koren koji je istaknuo kako je Koprivničko-križevačka županija unazad dvije godine puno pozornosti posvetila upravo rukometu o čemu svjedoči prošlogodišnje Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice u čijoj je organizaciji sudjelovala i Županija. „Zahvaljujući dobroj organizaciji Županije i grada Koprivnice stekli smo povjerenje svih odgovornih osoba u Hrvatskom rukometnom savezu koji su nam omogućili da i dalje budemo partneri i sudjelujemo u organizaciji sličnih sportskih događanja. Čast nam je što promocijom rukometa, promoviramo i prostor naše Županije, nadam se da ćete uspješno savladati prepreke i ostvariti dobar rezultat“ dodao je župan.

Okupljenima se obratio i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanko Lovković, kao suorganizator navedenog kvalifikacijskog turnira. Zahvalio se Hrvatskom rukometnom savezu na ukazanom povjerenju što se ovakva manifestacija odvija u Koprivničko-križevačkoj županiji te Županiji na pruženoj financijskoj i moralnoj pomoći. Kadetkinjama je poželio puno uspjeha te da se plasiraju na predstojeće europsko prvenstvo.

Ovom prigodom direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Njirić osvrnuo se na Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice koje je bilo vrhunski organizacijski uspjeh kao i velikom trudu te financijama koje su dali za održavanje muške kvalifikacijske utakmice Hrvatska-Nizozemska. „Pred vama je velik izazov i siguran sam da ćemo postići željeni cilj koji pred vas postavio stručni stožer te da će to biti uvod u uspješniju sezonu za ženski rukomet u Hrvatskoj“. Najavio je i događaj koji će se održati u lipnju u kojem će Županija i grad Koprivnica biti domaćini kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmicu Hrvatska-Švedska.

Izbornik reprezentacije Jerković zahvalio se Županiji te izrazio zadovoljstvo što će se boje Hrvatske braniti u Županiji i Gradu čiji je klub nositelj hrvatskog rukometa. „Kadetkinje su temelj i budućnost hrvatskog rukometa i vjerujem da ćemo izboriti Europsko prvenstvo“. Najavio je kvalifikacijski turnir koji će se održati od 20. do 22. ožujka u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović. Istaknuo je kako će prva kvalifikacijska utakmica biti u petak, 20. ožujka u 18,00 sati u kojoj će Hrvatska igrati s Latvijom, dok u subotu, 21. ožujka igraju Bjelorusija i Latvija s početkom u 18.00 sati. U nedjelju će se sastati Hrvatska i Bjelorusija s početkom u 11,00 sati.

Na kraju prijama direktor Njirić uručio je županu Korenu zahvalnicu za suradnju i organizaciju rukometnih događaja dok je župan podijelio prigodne poklone.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:

Melita Ivančić, mag.pol.