Održan prigodni program povodom godišnjice smrti zapovjednika i prvog hrvatskog redarstvenika Miralema Alečkovića

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije i Udruga specijalne policije “Ban” Koprivnica obilježile su godišnjicu smrti ratnog zapovjednika satnije Prvih hrvatskih redarstvenika Miralema Alečkovića, kao i godišnjicu smrti hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Programu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Udruge PHRKKŽ Robert Vulić, predsjednik USJP „Ban“ KC Ivica Jurenec, velečasni Ozren Bizek, obitelj Alečković te suborci. Program je održan sukladno svim epidemiološkim mjerama i preporukama, a tom je prilikom zamjenik Ljubić istaknuo izvrsnu suradnju Županije i svih braniteljskih udruga.

Na grobu Miralema Alečkovića u Hlebinama položeni su vijenci i zapaljene svijeće, kao i kod spomenika dr. Franji Tuđmanu, a u Peterancu je održana sveta misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje koju je predvodio velečasni Ozren Bizek.

Miralem Alečković je 1990. godine bio zapovjednik satnije Prvih hrvatskih redarstvenika i jedan od prvih zapovjednika specijalne postrojbe jedinice policije Omega Bjelovar, koja se posebno istaknula tijekom intervencije u Pakracu te je ušla u povijest ratnih postrojbi koje su dale velik doprinos u obrani neovisnosti Republike Hrvatske. Također je bio i počasni predsjednik Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije, jedan od njezinih utemeljitelja, kao i predsjednik Općinskog vijeća Općine Hlebine. Nakon umirovljenja bavio se poviješću i arheologijom kao jedan od vodećih ljudi Komarnica Teama.

 

Služba ureda župana

Fotografije: Robert Vulić