Održan prigodni program povodom godišnjice smrti zapovjednika i prvog hrvatskog redarstvenika Miralema Alečkovića

Prošlog su vikenda Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije i Udruga specijalne policije “Ban” Koprivnica obilježile osmu godišnjicu smrti ratnog zapovjednika satnije Prvih hrvatskih redarstvenika Miralema Alečkovića. Programu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik županijskog Odbora za branitelje Siniša Pavlović, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, voditelj krim policije PU KCKŽ Romano Vaupotić, predsjednik Udruge PHRKKŽ Robert Vulić, predsjednik USJP „Ban“ KC Ivica Jurenec, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Općine Peteranec Stjepan Turi, velečasni Ozren Bizek, obitelj Alečković te suborci.

Program je održan sukladno svim epidemiološkim mjerama i preporukama, a tom je prilikom zamjenik Ljubić istaknuo izvrsnu suradnju Županije i svih braniteljskih udruga. Na grobu Miralema Alečkovića u Hlebinama položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u Peterancu je održana sveta misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje koju je predvodio velečasni Ozren Bizek.

Miralem Alečković je 1990. godine bio zapovjednik satnije Prvih hrvatskih redarstvenika i jedan od prvih zapovjednika specijalne postrojbe jedinice policije Omega Bjelovar, koja se posebno istaknula tijekom intervencije u Pakracu te je ušla u povijest ratnih postrojbi koje su dale velik doprinos u obrani neovisnosti Republike Hrvatske. Također je bio i počasni predsjednik Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije, kao i jedan od njezinih utemeljitelja, kao i predsjednik Općinskog vijeća Općine Hlebine. Nakon umirovljenja bavio se poviješću i arheologijom kao jedan od vodećih ljudi Komarnica Teama.

Služba ureda župana