Održan okrugli stol u okviru „Projekta za zagovaranje uključivanja Roma“

U četvrtak, 18. lipnja u Hotelu Park u Čakovcu održan je okrugli stol na temu „Izvještaj o provedbi alternativnog praćenja provođenja nacionalne strategije uključivanje Roma u Republici Hrvatskoj od 2013. do 2020.- Međimurska i Koprivničko-križevačka županija“.
Okrugli stol je održan u okviru „Projekta za zagovaranje uključivanja Roma“ koji su organizirali Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć-Vukovar, Institu STINE-Split i Udruga romskog prijateljstva Luna – Beli Manastir.
Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i Franjo Horvat, predsjednik Udruge Roma „Korak po korak“. Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati alternativnog praćenja provedbe mjera za uključivanje Roma na lokalnoj i regionalnoj razini u Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Predstavljeno je izvješće koje je rezultat procesa praćenja i priručnik za „Alternativno praćenje i zagovaranje provođenja Nacionalne strategije za uključivanje Roma 2013. – 2020. – Smjernice za lokalne romske aktiviste i predstavnike“. Aktivnosti projekta usmjerene su na razvoj i jačanje kapaciteta romskih organizacija civilnoga društva i predstavnika romske zajednice za aktivno sudjelovanje u procesima praćenja i zagovaranja mjera za aktivno socijalno uključivanje Roma, te povećanje vidljivosti tema i pitanja uključivanja u cilju poboljšanja općeg socijalnoekonomskog položaja Roma u Republici Hrvatskoj.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.