Održan kviz o Domovinskom ratu

Cilj projekta je upoznavanje mlađih generacija sa događajima u Domovinskom ratu, s posebnim naglaskom na Koprivničko-križevačku županiju

Zamjenik župana Ivan Pal u petak, 30. svibnja otvorio je kviz o Domovinskom ratu koji je održan u Osnovnoj školi „Braća Radić“. Tom su prilikom svoje znanje pokazale ekipe koje su se pokazale kao najbolje, i to ekipe Osnovne škole Kloštar Podravski, Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca i Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca. Pozdravne riječi uputio je voditelj projekta Đuro Škvorc, a nakon njega prisutnima su se obratili i ravnateljica Osnovne škole „Braća Radić“ Marija Puhalo, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnice Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović te zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić.

Projekt „Promicanje istine o Domovinskom ratu u školama na području Koprivničko-križevačke županije“ dobio je pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje. Cilj projekta je upoznavanje mlađih generacija sa događajima u Domovinskom ratu, s posebnim naglaskom na Koprivničko-križevačku županiju. Ove je godine predavanje odslušalo 2430 učenika iz 9 škola, a nastavak provedbe projekta očekuje se na jesen.

Odsjek za komunikacije i protokol