Održan koncert u spomen na Josipa Golubića, Krešimira Lukačića i Tihomira Klaučeka

U dvorani Doma mladih u Koprivnici, u ponedjeljak, 15. travnja bivši i sadašnji učenici Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ održali su svečani koncert u spomen na preminule djelatnike škole: Josipa Golubića, Krešimira Lukačića i Tihomira Klaučeka. Koncertu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenice koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te ravnateljica Ariana Šandl, uz brojne građane.

Dugogodišnjeg profesora trube, roga i gitare Josipa Golubića, preminulog 2011. godine, predstavio je gitaristički odjel, a kao gošće na koncertu nastupile su bivše učenice Umjetničke škole Ana Tukša i Matilda Milković, dok je Hana Široki svirala na klaviru.

Tamburaški orkestar odao je počast dugogodišnjem glazbenom pedagogu, voditelju tamburaškog orkestra KUD-a “Podravka” i učitelju gitare Kreši Lukačiću, koji je preminuo 2013. godine. Gosti u ovom dijelu bili su članovi Tamburaške sekcije HPD-a “Ferdo Rusan” iz Virja te članovi jazz sastava Behave Community.

Za Tihomira Klaučeka, ravnatelja Umjetničke škole od 2010. godine do smrti, nastupio je Puhački orkestar grada Koprivnice, čiji je bio voditelj i dirigent.

Služba ureda župana