Održan Kazališni festival za djecu i mlade pod nazivom „Jaje“

U petak 9. listopada u dvorani Domoljub u Koprivnici otvoren je kazališni festival za djecu i mlade pod nazivom „Jaje“, koji se održavao do nedjelje 11. listopada. Festival su organizirale tvrtka Hartmann i Kazalište Oberon uz potporu Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice. U Koprivnici se organizira obilježavanje Svjetskog dana jaja već četvrtu godinu zaredom, a ove godine su se prvi puta održale kazališne predstave za djecu.
Svjetski dan jaja je jedinstvena prilika da se podigne svijest o prednostima konzumiranja jaja i njihovim hranjivim sastojcima, te se slavi u cijelom svijetu. Proglašen je od strane Međunarodne komisije za jaja (Internationall Egg Comission) i obilježava se svake godine na drugi petak u listopadu.
Festival je svečano otvorio zamjenik župana Ivan Pal u dvorani Domoljub, uz održanu kazališnu predstavu Hamletova istina Kazališta Virovitica. U subotu je u Domu mladih prikazana kazališna predstava Genijalni genije predstava Kazališta lutaka Zadar, te Kod Arke Gradskog kazališta Požega, a u nedjelju je održana predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića „Devet ovčica“.
Izbornik festivala bio je Damir Mađarić, a stručni ocjenjivački sud Festivala čine Dubravko Jelačić Bužimski, Maja Holek i Luca Matić.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.