Održan glazbeni festival Kukuriček

U subotu 20. lipnja u Sportskoj dvorani u Đurđevcu održan je 13. Međunarodni dječji festival „Kukuriček“ – 2015. U programu je nastupilo ukupno 21 izvođač iz Rijeke, Valpova, Zagreba, Sesveta, Svetog Križa Začretja, Kalinovca i Đurđevca te iz Bosne i Hercegovine i Bugarske. Uz brojne uzvanike i goste festivalu je prisustvovao i župan Koren, a Koprivničko-križevačka županija je ujedno bila i pokrovitelj dječjeg festivala. Od izvođača iz Podravine, uz nagrađene Lauru Kovačević, Nou Pehneca i Magdalenu Živko nastupili su Đurđevčanka Marta Ređep, dječji zbor đurđevačke Osnovne škole Grgura Karlovčana i Kalinovečki školarci iz Kalinovca te Leona Tasoti Kivač iz Koprivnice.
Grand prix festivala osvojio je zbor iz Zagreba „Genijalci“ s pjesmom „Tiho tiše“. Pobjednička pjesma Maje Rogić dobila je i priznanje za najbolju glazbu i aranžman.
U kategoriji zborova, drugo mjesto osvojio je zbor „Allegro i Sesvetski klinci“ za izvedbu pjesme „Zubić priča“, dok je treće mjesto pripalo Dječjem zboru „Torretta“ s pjesmom „Razigrani dani“, za koju je Ljubica Kolarić Dumić primila nagradu za najbolji tekst.
Na gradskom trgu u sklopu Dječjeg festivala “Kukuriček” 2015 održane su Dječje igre “Kukurijek” kao uvertira samom festivalu. U programu su sudjelovale brojne Gradske udruge i ustanove koje su pomagale najmlađima kroz brojne radionice. Najviše pažnje privukla je “Cin- cin” utrka najmlađih u organizaciji Biciklističkog kluba Đurđevac. Svim takmičarima dodijeljene su medalje, a najuspješniji su nagrađeni biciklima.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.