Održan Dan otvorenih vrata projekta „Prilika za sve 2“

U sklopu Dana Osnovne škole Koprivnički Ivanec, Koprivničko-križevačka županija u utorak, 13. lipnja održala je Dan otvorenih vrata projekta PRILIKA ZA SVE 2, u svrhu senzibilizacije lokalne zajednice i šire javnosti, kako bi se doprinijelo većem razumijevanju potreba uključivanja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Projekt je odobren u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II“, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

Na info pultu učenici i posjetitelji mogli su se informirati o projektu, čija je ukupna vrijednost 2.034.335,45 kuna, a 95 posto odnosno 1.932.618,67 kuna sufinancira Europski socijalni fond.

Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok su partneri PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač. Projektom je zaposleno 37 pomoćnika u nastavi za ukupno 50 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač, u školskoj godini 2016./2017.

Ispred Županije, Danu otvorenih vrata prisustvovala je voditeljica projekta Ana Mušlek, a ispred PORA-e projekt menadžerica za razvojne projekte Ida Kovač.

Služba ureda župana

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije