Održan 9. Đurđevački medveni den

Na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu su u nedjelju 14. listopada održan 9. Đurđevački medveni den zajedno s 2. Županijskim ocjenjivanjem medova. Manifestacija je počela degustacijama i prigodnom prodajom proizvoda na bazi meda, a nastavljena je bogatim kulturno umjetničkim programom na kojem su uz brojne dječje vrtiće nastupili i učenici osnovnih škola.

Nakon mise za pokojne pčelare i stručnog predavanja u kino dvorani Doma kulture dodijeljena su priznanja za najbolji med. Kestenov med Marije Volarić postao je šampion sajma, a zlatna odličja pripada su Mariji Hrženjak, Dragi Potrošku, Petru Ivandiji, Franji Mariću, Ivančici i Antoniji Prilika, Željku Maroniću, Tomislavu Patačku, Miji i Andriji Volariću, Ljubici Martinčević, Miri Obad, Zdravku Tisaniću i Marijanu Paniću.

Pokrovitelji priredbe bili su Koprivničko-križevačka županija, Podravka, Grad Đurđevac, Zagrebačka banka, Apimed Đurđevac, Stridon Promet i Magma. Okupljenim pčelarima i brojnim gostima obratili su se između ostalih i predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček i zamjenik župana Darko Sobota.