Održan 9. Dan povrća

Ovogodišnji, 9. po redu Dan povrća održao se u subotu, 6. srpnja na Zrinskom trgu u Koprivnici. Kao i svake godine, Dan povrća okupio je velik broj proizvođača koji su svoje povrće i prerađevine od povrća izložili na izložbeno-prodajnim štandovima smještenima na glavnom koprivničkom trgu te privukli veliki broj prolaznika i kupaca.

Osim izložbe na trgu, Dan povrća obuhvatio je i stručni skup koji je u Pučkom otvorenom učilištu okupio stručnjake s područja povrtlarstva koji su okupljenima govorili o problemima i preprekama s kojima se proizvođači povrća danas susreću.

Nakon podjele priznanja za najljepše uređeni štand, koje je ove godine dobio obrt „Ciklama“ u vlasništvu Marija Santora iz Koprivničkog Ivanca, svi zainteresirani obišli su povrtlarsku proizvodnju obitelji Fabuš u Drnju i pokusno polje Razvoja poljoprivrede Podravke na Danici.

Samom otvaranju Dana povrća odazvali su se župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, zamjenik gradonačelnice Koprivnice Mišel Jakšić i drugi dužnosnici. Župan Koren otvorio je Dan povrća riječima kako našu poljoprivredu očekuje bolja budućnost u okvirima Europske unije te je izrazio nadu da će podravski i prigorski povrćari prepoznati potencijal europskog tržišta na koje od nedavno mogu znatno lakše plasirati svoje proizvode.