Održan 8. Sajam poslova u Koprivničko-križevačkoj županiji

U Multimedijskom kulturnom centru u Križevcima je u petak, 3. listopada održan 8. Sajam poslova za Koprivničko-križevačku županiju pod sloganom „Dobro je učiti“. Budući da se Sajam poslova organizira u Tjednu cjeloživotnog učenja, naglasak je stavljen upravo na važnost kontinuiranog učenja.

Prisutnima se na početku obratila Jadranka Čapalija, predstojnica Područnog ureda Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koja je istaknula kako je izrazito važno ulagati u svoje obrazovanje jer učenje te stjecanje novih znanja i vještina mogu značajno povećati zapošljivost.

Nakon uvodnih riječi pročelnice, prisutnima su se obratili zamjenik križevačkog gradonačelnika Tomislav Katanović te zamjenik župana Ivan Pal koji je ujedno i otvorio Sajam. „Vremena su vrlo teška, nije lako niti poslodavcima, a pogotovo ne onima koji traže posao. Smatram kako je nezaposlenost jedan od najvećih problema s kojima se društvo suočava, a ovaj je Sajam jedan kamenčić mozaika u pokušaju rješavanja tog problema“ istaknuo je zamjenik Pal.

Za glazbeni dio programa pobrinuli su se učenici šestog razreda Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca, odnosno kvintet gitara koji su izveli tri skladbe.

Nakon otvorenja Sajma organiziran je okrugli stol na temu „Obrazovanje – izlaz iz dugotrajne nezaposlenosti“, predstavljanje Eures mreže te mogućnosti zapošljavanja u zemljama Europske unije i radionica za nezaposlene osobe „E-učenje: učenje skrojeno za mene“.

Osmi sajam poslova organizirao je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca. Sajam poslova namijenjen je nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola, te osobama koje žele graditi svoju karijeru. Prilika je to da poslodavci prikupe informacije o potencijalnim zaposlenicima, obrazovne institucije predstave programe i zvanja koja nude, a svi zainteresirani mogu saznati sve potrebne informacije vezane za mogućnost obrazovanja, zapošljavanja ili samozapošljavanja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.