Održan 8. Međužupanijski konjički maraton

U subotu i nedjelju, 3. i 4. listopada, u organizaciji Hrvatskog saveza konjičkog turizma i Konjičkog kluba Bilogorski renđeri uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije održan je 8. međužupanijski konjički maraton.
Cilj održavanja maratona bila je promocija županijskih konjičkih staza te konjičkog turizma na području naše Županije, a maraton je podržao i župan Darko Koren istaknuvši potencijal razvoja ovakve turističke ponude.
Na maratonu su nastupili konjari iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije. Konjanici su se okupili na koprivničkim gradskim bedemima, a potom je na Zrinskom trgu održano svečano otvorenje uz nastup KUD-a Srce, tamburaša i grupe ‘Dancing Boots’ Bilogorskih renđera. Maraton je otvorio direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc.
Potom su konjanici krenuli prema Bakovčicama, gdje ih je ugostila obitelj Nemec na Jastrebovom vrhu. Maraton je trajao dva dana, a sudionici su konjima prošli kroz Donje Moste, Gornje Sredice, Čurlovac, Višnjevac, Veliko Trojstvo, Stankov vrh i Draganovec.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.