Održan 5. Festival pjevača amatera „Raspjevana Podravina 2019.“

Prošlog je vikenda održan 5. Festival pjevača amatera „Raspjevana Podravina 2019.“ u Novigradu Podravskom u školskoj sportskoj dvorani, a svečano su ga otvorili predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Levak.

Na Festivalu je premijerno izvedena himna festivala „Raspjevana Podravina“ za koju je tekst napisala profesorica Lidija Peroš, a glazbu i aranžman profesor Elvis Međeral. Ukupno je nastupilo 13 izvođača, a na kraju je stručni žiri sastavljen od glazbenika koji imaju višegodišnje iskustvo u glazbenim vodama ( Berislav Avirović, Mirko Lacković, Jadranko Mikor i Lidija Peroš) ocijenio nastupe pojedinaca i donio konačnu odluku.

Prvo su mjesto osvojile Dora Vuraić i Lana Grguljaš, drugo mjesto osvojila je Laura Kovačević, a treće mjesto Mateja Rak. Nagradu publike osvojili su Barbara Petras kao prva, kao druga Lana Pintar te kao treći Mijo Vargić.

Nagradu za najbolji scenski nastup ove je godine osvojila Klara Jaković, a nagrade je dodijelio predsjednik Pintar.

Festival je ove godine proslavio svoj „mali jubilej“ i vrhunskim nastupom prijavljenih natjecatelja podigao je svoje postojanje i svrhu za jedan nivo više. Isto tako, i prateći band Kraljevi zavrijedili su sve pohvale i priznanja za mukotrpan rad.

Na kraju Festivala, profesorica Peroš, ujedno i ravnateljica Osnovne škole „Prof. Blaž Mađer“, zahvalila je gastro timu Podravke i članici Uprave Ljiljani Šapini na prekrasnoj koja je bila podijeljena svim posjetiteljima, kao i na slavljeničkoj torti, svim sponzorima koji su na bili koji način pridonijeli što boljoj organizaciji Festivala, Organizacijskom odboru Festivala koji je svoje zadatke izvršio na najbolji mogući način, članovima Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a „Ivan vitez Trnski“ na čelu s predsjednicom Monikom Vargović Presek te tehničkom osoblju Osnovne škole koje je danima pripremalo i uređivalo okoliš škole i sportske dvorane.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: https://drava.info/