Održan 32. Susret likovnih stvaralaca

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i KUD-a Podravka uz materijalnu potporu Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Koprivnice te donaciju Podravke d.d. održan je 32. Susret likovnih stvaralaca u Galeriji Koprivnica.

Susret je okupio više od 15 hrvatskih likovnih udruga i oko 200 posjetitelja, a ovogodišnje 32. izdanje Susreta pratila je i izložba radova najuspješnijih hrvatskih neprofesionalnih likovnih stvaralaca.

Između 330 pristiglih radova iz 26 likovnih udruga, Prosudbeno povjerenstvo odabralo je 77 radova, a ove godine nagrada za najuspješnije likovno djelo 2016. pripala je Gordani Vukorepa iz zagrebačkog Hrvatskog likovnog društva za sliku „Prozor”, dok je titulu najuspješnije likovne udruge 2016. osvojila Dubrovačka udruga likovnih umjetnika.

U sklopu Susreta dodijeljene su nagrade, pohvalnice i priznanja Hrvatskog sabora kulture, a za prigodan program pobrinule su se članice Ženskog vokalnog sastava i Literarne sekcije Kulturno-umjetničkog društva Podravka.

Uime Koprivničko-križevačke županije, 32. Susret likovnih stvaralaca posjetila je i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Služba ureda župana