Održan 20. Međunarodni kviz znanja i prijateljstva „Europa Moja domovina – Bakovčica 2017“

U organizaciji Mjesnog odbora Bakovčica, proteklog je vikenda održan 20. Međunarodni kviz znanja i prijateljstva  „Europa Moja domovina – Bakovčica 2017“, koji je podržao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pohvalivši domaćina Radovana Kneževića na uspjehu ovog dugogodišnjeg projekta, kao i na poticanju međunarodne suradnje.

Ove su godine znanje iz hrvatske povijesti pokazali učenici pet škola iz četiriju zemalja i to iz hrvatsko-mađarske dvojezične škole – Osnovne škole Petrovo Selo iz Mađarske, Osnovne škole „Profesor Asen Zlatarov“ iz Bugarske, Osnovne škole Videm iz Slovenije te iz Osnovne škole Ivan Mažuranić iz Sibinja i Osnovne škole Đurmanec. Najuspješniji su bili učenici iz Bugarske koji su osvojili prvo mjesto, a svi su sudionici dobili i vrijedne nagrade te stekli nove prijatelje.

Kvizu su prisustvovali i veleposlanica Republike Bugarske u Hrvatskoj Tanya Dimitrova, tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović, koji je ujedno domaćinu Radovanu Kneževiću uručio Zahvalnicu za uspješnu dugogodišnju suradnju i razvoj prijateljstva te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Projekt je odobren od strane Saveza Alpe Jadran koji je odobrio financiranje od 2000 eura, dok je Koprivničko-križevačka županija pružila pomoć kod prijave projekta.

Služba ureda župana