Održan 16. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Koprivnice

U dvorani koprivničke Srednje škole pod geslom „I ja ću biti olimpijac“, održan je 16. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Koprivnice, u organizaciji koprivničke Zajednice sportskih udruga, uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora te podršku Obrtničke i Srednje škole te Gimnazije „Fran Galović“.

Festivalu je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal koji je čestitao djeci i odgajateljima na razvijanju sportskog duha, a sudjelovalo je oko 400 mališana i njihovih voditelja, kao i velik broj navijača u publici.

Igralo se mali nogomet, bacala loptica u dalj, trčalo na 50 metara, natjecalo u štafeti 4×25 metara te skakalo se u dalj, a podršku sudionicima svojim su nastupima dale koprivničke mažoretkinje, plesači iz ŠPK „Ritam“ te ritmičke skupine Dječjeg vrtića Smiješak i Male sportske škole.

Hrvatski olimpijski odbor Festival je prvi put organizirao 2002. godine, s ciljem da se djeci u najranijoj dobi, kroz igru i druženje, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu nova prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju duh fair playa i nenasilja. Na razini Hrvatske sudjeluje oko 14,700 djece iz 399 vrtića.

Služba ureda župana