Održan 15. Susret osoba s invaliditetom

U sklopu proslave blagdana Sv. Marka Križevčanina u ponedjeljak, 7. rujna Udruga osoba s invaliditetom Križevci u restoranu „Vojarna“ organizirala je 15. Susret osoba s invaliditetom Hrvatske „Križevci 2015“.
Susretu je nazočilo dvadesetak Udruga osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske, a druženje su podržale i osobe iz javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života Grada i Županije.

U uvodnom obraćanju predsjednik Udruge Petar Gatarić zahvalio je svima na dolasku i izrazio zadovoljstvo ponovnim susretom, a obratio se i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, ujedno i pokrovitelj susreta.

Cilj susreta je bio druženje osoba s invaliditetom sa osobama iz javnog, kulturnog i političkog života te potaknuti javnost, tijela javnih vlasti, poslodavaca i stručne osobe na sve veću brigu za osnaživanje i uključivanje osoba s invaliditetom u društvene procese. O cilju i važnosti održavanja ovakvih susreta govorio je i župan Darko Koren.

Susreti osoba s invaliditetom imaju i duhovni sadržaj, tako su se okupljeni uputili na misno slavlje na Trgu Josipa Juraja Strossmayera koje je predvodio nadbiskup zagrebački i metropolit Josip Bozanić kako bi u liku duhu Svetog Marka Križevčanina tražili utjehu, snagu i novu nadu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.