Održan 14. Međunarodni dječji festival Kukuriček 2016.

U organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu održan je 14. Međunarodni dječji festival Kukuriček 2016. kojem je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Na festivalu je nastupilo ukupno 22 malih izvođača, a od domaćih izvođača nastupio je Dječji zbor Maslačak iz Đurđevca koji je osvojio treću nagradu publike za pjesmu Maslačak i drugu nagradu u kategoriji Zborovi.

Pobjedničkom pjesmom festivala proglašena je pjesma izvedbi Anje Štefančić „Što je ljubav“ dok je prva nagrada po izboru publike pripala pjesmi „Riječi” u izvedbi Zbora glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimski iz Virovitice. Nadalje, u kategoriji Solisti do 10 godina najbolja je bila „Zbrka u glavi” u izvedbi Noe Pehnec dok je u kategoriji Solisti do 15 godina najboljom proglašena pjesma „Martina“ u izvedbi „Abracadabra“ benda. U kategoriji „Zborovi“ najboljom izvedbom proglašena je pjesma „Naša škola“ u izvedbi Dječjeg zbora Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače.

Služba ureda župana

Izvor slika: djurdjevac.eu