Održan 11. Županijski polumaraton Kalnik-Križevci ’20. – KTC

U subotu 12.rujna, održan je  utrka 11. Županijskog polumaratona Kalnik-Križevci ’20. – KTC. Start utrke je ove godine bio u Kalniku s novouređenog Trga Stjepana Radića, a cilj u Križevcima na Gradskom sportskom stadionu. Podršku maratoncima na startu utrke dali su i župan Darko Koren koji je sportašima poželio uspjeh i izdržljivost u ovoj napornoj trkačkoj disciplini te načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer.

Ovogodišnji je pobjednik viceprvak Hrvatske u polumaratonu Ivan Dračar iz  AK Agram koji je u cilj utrčao za 1:14:05 sati, dok je drugi bio Kristijan Rubinić iz AK Jastreb 99 s rezultatom 1:16:23. Broncu je uzeo Danijel Peček iz Zagreb Runners/ AK Dubrovnik s rezultatom 1:17:36. Valja spomenuti sjajan rezultat Križevčanina koji nastupa za AK Koprivnicu,  Danijela Katalenića koji je osvojio 5. mjesto istrčavši ovu zahtjevnu dionicu za 1:20:45 sati.

U ženskoj je kategoriji slavila Jasmina Ilijaš iz AK Marathon 95 koja je do cilja dotrčala za 1:39:48  sati. Drugo je mjesto osvojila Križevčanka Ana Brletić s rezultatom 1:45:40 ispred Suzane Dinjar iz AK “Rudolf  Perešin“ koja je 21,1 kilometar istrčala za 1:46:40 sati.

Pobjednicima su nagrade uručili župan  Koren, načelnik općine Kalnik Kešer i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te zamjenik Danijel Šaško.

Izvor: radiokrizevci.hr

Služba ureda župana