Odobren šesti projekt mobilnosti Obrtničke škole Koprivnica

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Erasmus+ projekt mobilnosti učenika Obrtničke škole Koprivnica pod nazivom Praksa u Velenju te ga po kvaliteti projektnog prijedloga rangirala na visoko 3. mjesto s osvojena 94 boda od mogućih 100. To je šesti po redu odobreni projekt mobilnosti Obrtničke škole. Do sada je u sklopu školskih projekata mobilnosti praksu u inozemstvu obavljalo 30 učenika Obrtničke škole u šest zanimanja (stolari, soboslikari, konobari, elektrotehničari, tehničari za računalstvo i kuhari), a ovaj će projekt omogućiti desetero učenika trećih razreda koji se školuju za četiri zanimanja – automehatroničar, elektroinstalater, elektromehaničar i strojobravar – trotjedno obavljanje praktične nastave u partnerskoj ustanovi Šolski center Velenje u Sloveniji.

Za ovaj projekt, koji će se provoditi kroz školsku godinu 2014. /2015., odobreno je 20 950 eura, a mobilnost učenika odvijat će se u veljači i ožujku 2015. g. u radionicama opremljenima suvremenom tehnologijom kakve su koprivničkim učenicima u njihovoj sredini nedostupne.

S ovom školskom godinom završava i peti projekt mobilnosti TehnoBahn znanja u kojem je osmero učenika obavljalo dvotjednu praksu u Leipzigu u Njemačkoj. Nakon povratka su učenici svoja iskustva i doživljaje prezentirali Nastavničkom vijeću i učenicima Obrtničke škole, ali i ostalim srednjoškolcima na programu Mladi za mlade u organizaciji Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica.

U rujnu se Obrtnička škola planira prijaviti na natječaj EU-a za povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Povelja je namijenjena organizacijama s dokazanom kvalitetom u organizaciji mobilnosti učenika i osoblja kako bi ih potaknula na daljnje razvijanje međunarodne strategije pružajući mogućnost prijave primjenom pojednostavnjenog postupka.

Time se Obrtnička škola nada lakšem ostvarivanju budućih planova kojima želi pružiti mogućnost međunarodnog iskustva stručne prakse svim smjerovima i time pojačati interes za upise u obrtnička zanimanja te naglasiti učenicima i zajednici da su upravo strukovna zanimanja vrlo važna te da ih ne treba zanemariti, već u njih ulagati jer su ona važan dio gospodarstva i razvoja jedne regije.

Obrtnička škola Koprivnica