Od danas dozvoljene posjete korisnicima smještaja u sustavu socijalne skrbi uz striktno pridržavanje epidemioloških mjera i protokola

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su svi pristigli nalazi testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije u posljednja 24 sata negativni  te kako na području županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno su tri aktivna slučaja pozitiviteta na koronavirus, a u samoizolaciji je deset osoba. Od početka epidemije bolesti COVID-19  ukupno su zabilježena 102 slučaja oboljenja koronavirusom.

Od danas su u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u cilju unaprjeđenja kvalitete života omogućene posjete korisnicima smještaja u sustavu socijalne skrbi. Uz striktno pridržavanje epidemioloških protokola posjete su omogućene u vanjskim prostorima pružatelja usluga  pri čemu korisnici i posjetitelji moraju nositi zaštitnu masku, pridržavati se razmaka od 1.5 metra i svih drugih mjera zaštite (dezinfekcija ruku i sl.).  Posjetiteljima će se u skladu s protokolom izmjeriti temperatura, a posjeta će biti i vremenski ograničena uz preporuku da u posjetu jednog korisnika može posjetiti jedna osoba.

Županijski Stožer apelira na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite,  svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije