Obrtnička škola Koprivnica sudjelovala na Tjednu europskog socijalnog fonda

Već drugu godinu zaredom Ministarstvo rada i mirovinskog sustava pozvalo je Obrtničku školu Koprivnica da kao izlagač uspješnih europskih projekata sudjeluje na Tjednu europskog socijalnog fonda koji je ove godine održan u nekoliko hrvatskih gradova. Tako je Obrtnička škola Koprivnica izlagala IPA IV EU projekt modernizacije školskih kurikuluma „Ususret budućim zahtjevima Koprivničko-križevačke županije“ na štandu na Kapucinskom trgu u Varaždinu 30. svibnja 2014. kao jedini izlagač iz naše Županije. Vrijednost projekta gotovo je 211 tisuća eura, od čega je Europska unija sufinancirala preko 80 posto vrijednosti, a u svojih godinu dana provođenja nanizao je same uspješne rezultate.

U godinu dana provođenja projekta Obrtnička škola provela je edukaciju dvanaestero nastavnika iz Obrtničke škole Koprivnica i desetero nastavnika iz partnerske Strojarske tehničke škole iz Osijeka.

Uz vrijedne edukacije, na kojima su nastavnici stekli moderne kompetencije iz obnovljivih izvora energije, pribavljena je i vrijedna oprema u vrijednosti 57 tisuća eura. Između ostalog, obnovljena su dva informatička kabineta s 32 računala, postavljen je autonomni rasvjetni stup ispred školske zgrade, oprema za pretvorbu Sunčeve energije u električnu i toplinsku te drugi uređaji koji svoju praktičnu primjenu pronalaze u svakodnevnoj nastavi iz područja elektrotehnike i strojarstva. Razvijena su i dva kurikuluma za fakultativne predmete kako bi se u postojeća klasična zanimanja uvele moderne tehnologije obnovljivih izvora energije te tako učenicima završetkom njihovog školovanja povećale kompetencije i konkurenciju na tržištu rada grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije koje su, kao partnerske ustanove lokalne i regionalne vlasti, također poduprle projekt.

Obrtnička škola Koprivnica