Obnovljeni prostori rodilišta, informatizirana radiologija i uređena dermatološka poliklinika

Velik broj okupljenih djelatnika Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica i njihovih gostiju prisustvovao je otvorenju obnovljenih prostora bolničkog rodilišta, radiologije i dermatološke poliklinike koje je održano u ponedjeljak 19. prosinca. U bolničkom Edukacijskom centru održana je prezentacija ulaganja u navedene odjele gdje se prisutnima uvodno obratila ravnateljica Gordana Slavetić, a predstojnici odjela koji su otvoreni Mirko Csik, Gojko Vulić i Vera Knežević-Poljak govorili su o investicijama.

Izvršena je rekonstrukcija odjela rodilišta i promjena uredske opreme i namještaja, a u samoj rađaoni je promijenjena i stolarija. U dijelu rodilišta gdje su smještene majke s djecom stvoreni su puno bolji uvjeti, tako da sada svaka soba ima sanitarni čvor s tuš kabinom. Investicija je iznosila oko 500 tisuća kuna, od čega je 450 tisuća izdvojeno iz proračuna Koprivničko-križevačke županije. Za djelatnost radiologije nabavljen je digitalni mamografski uređaj vrijedan 2,2 milijuna kuna, te je nabavljen informatički program za radiološki sustav u vrijednosti 926 tisuća kuna, dok je za novu dermatološku polikliniku nabavljena oprema i namještaj u vrijednosti 85 tisuća kuna.

Ova ulaganja uvelike će doprinijeti povećanju bolničkog standarda, na što se u svom govoru osvrnuo župan Darko Koren. Istaknuo je kontinuirano ulaganje u sustav županijskog zdravstva, što potvrđuje činjenica da je u taj sektor posljednjih godina uloženo preko 200 milijuna kuna. Župan je podsjetio da je ulaganje u koprivničko rodilište najavljeno prilikom obilaska rodilja za prošlu Novu godinu, što je u kratkom vremenu i ispunjeno, te kazao da će se ulaganja u zdravstvo nastaviti i dalje.