Objavljeni rezultati likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture – Udruga „Peski-art  Đurđevac“ među najuspješnijima

Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Republici Hrvatskoj  proveo je likovni natječaj za 37. Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine održati u Otočcu u izložbenom prostoru Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je ponovno među najuspješnijim likovnim udrugama u Republici Hrvatskoj.

Za izlaganje na likovnim susretima u Otočcu izabrano je pet autora i njihovih likovnih djela prijavljenih preko udruge “Peski-Art”:

Željko Bečaj: U ZNAKU PROLAZNOSTI, suhi pastel, 46×66 cm

Ivana Hadžija: ŽIVOT, glazirana bijela glina, 50×40 cm

Franjo Mihočka: POVRATAK U SUTON, vinorel, 25×35 cm

Marijan Štimac: POSVEĆENO MAJSTORU URARU, ulje/platno, 80×60 cm

Đuro Zvonar: VAPAJ ZA NESTANAK KORONE, drvo-hrast

 

Izabrani su i likovni radovi još dvoje članova koji su se prijavili preko drugih udruga :

Sanja Benko: „POSLJEDNJI PLES“, drvena boja, olovka, 37×47 cm

Mirko Horvat: PODRAVSKA IDILA, ulje/staklo, 47×75 cm

Na natječaju sudjeluje 31 likovna udruga iz cijele RH, a na natječaj je pristiglo 313 likovnih radova od kojih je za izlaganje odabrano 92.

S ovim brojem odabranih likovnih radova udruga „Peski-Art Đurđevac“ svrstala se među najuspješnije likovne udruge u Republici Hrvatskoj, jer je svake godine u vrhu po broju odabranih likovnih radova. Članovi su do sad dobili niz pohvalnica i priznanja, a 2018.godine  na likovnim susretima u Slavonskom Brodu udruga je dobila priznanje i kao najuspješnija u Republici Hrvatskoj.

Izložba odabranih radova i 37. likovni susreti biti će od 17.rujna do 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Otočcu.

Izvor: Udruga Peski-art Đurđevac

Služba ureda župana