Obiteljski obrt „Koleks“ proslavio 30 godina uspješnog rada

Župan Darko Koren u ponedjeljak, 10. rujna prisustvovao je svečanom obilježavanju 30 godina uspješnog rada obiteljskog obrta „Koleks“ u Molvama.

Obitelj Kolarević bavi se proizvodnjom drvene ambalaže, zapošljava 18 radnika, a obrt je prošle godine ostvario oko 6 milijuna prihoda, od čega se 20% proizvodnje izvozi u Austriju i Italiju. Proizvodnja spada u ekološku te imaju certifikat ISPM 15 što znači da je svaka paleta fitosanitarno ispravna jer se toplinski obrađuje.

Ovo nije posao od sedam do tri nakon kojeg ideš doma. To je izazov koji čovjeka tjera dalje, a nagrada je kad se okreneš iza sebe i vidiš rezultate. Znam da nije lako biti poduzetnikom ili obrtnikom, ali uz marljiv i predan rad sve se može. Zahvaljujem svima koji prate i podržavaju naš rad i opstanak na tržištu.“, kazala je vlasnica obrta Ksenija Kolarević.

Župan je čestitao obitelji Kolarević na postignutim rezultatima i obiteljskom zajedništvu koje su uklopili u posao, dodavši kako su pravi primjer uspješnog poslovanja.

Sigurno je da nije lako u današnje vrijeme stvarati i biti gospodarstvenik te možemo reći kako samo oni najuporniji opstaju, što dokazuje i obitelj Kolarević. Ovaj obrt je po mnogočemu slika malog uspješnog obrta u Hrvatskoj i važno je da je u poslu cijela obitelj i da imate nasljednike, što vam garantira razvoj i širenje. Zahvaljujem i Općini Molve koja vas je podržala u radu te vam želim mnogo zdravlja, sreće, dobrih odluka i još boljih rezultata.“, poručio je župan.

Čestitke obitelji Kolarević uputili su i načelnik Molvi Zdravko Ivančan, predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić,  predsjednik Udruženja obrtnika Đurđevac Damir Golubić, predsjednik Udruge obrtnika Općine Molve Franjo Andrašić, te ostali prijatelji i poslovni partneri. Nakon pozdravnih obraćanja, krenulo se u obilazak proizvodnih pogona, a proslavom ove obljetnice obilježen je i Dan obrtnika Općine Molve.

U Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno posluje 1300 obrtnika, što je sedamdesetak više nego prethodnu godinu.