Obilježeno 20 godina rada županijskog Zavoda za prostorno uređenje

U petak, 20. studenog u prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica upriličeno je obilježavanje 20-te godišnjice osnivanja i rada Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko – križevačke županije.

Osnivač Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko – križevačke županije je Koprivničko – križevačka županija, a Odluka Županijske skupštine donijeta je 25. listopada i 7. studenog   1994. godine. Prvi poslovi bili su vezani uz prikupljanje postojeće prostorne planske dokumentacije na području Županije, te je formiran tim koji će izraditi prostorni plan KKŽ.

Župan Darko Koren čestitao je ravnatelju Filipoviću i njegovim suradnicima 20-tu godišnjicu djelovanja Zavoda, a o samoj ulozi Zavoda kazao je „to je zasigurno jedna od najvažnijih institucija funkcioniranja županijskog sustava, jer u velikoj mjeri utječe na sve procese i tokove razvoja naše Županije i šire, jer na integralan način kreira prostorno planske politike koje su temelj razvoja zajednice u kojoj živimo“. Zavod prati Županiju, ali i jedinice lokalne samouprave kojima su izrađeni prostorni planovi, te surađuje sa institucijama u širem okruženju istaknuo je župan.

Ravnatelj Zavoda Zlatko Filipović u prezentaciji o razvoju ove županijske ustanove naglasio je što je to Zavod bio jučer, što je danas i kako vidi ustanovu u budućnosti. U usporedbi sa drugim institucijama u Hrvatskoj ravnatelj Filipović istaknuo je podatak Ministarstva prostornog uređenja prema kojem je Zavod prvi u izdavanju e-dozvola zajedno s Varaždincima i Riječanima. „To je dokaz da smo po razini kvalitete, broju izrađenih prostornih planova, izmjenama i dopunama, izvješćima o stanjima prostora, prema izrađenosti projektne dokumentacije zaista na zavidnoj razini“ zaključio je ravnatelj Filipović.

O počecima osnivanja Zavoda govorio je i prof. dr. Dragutin Feletar, a u ime prisutnih susjednih županijskih predstavnika Zavoda čestitke je uputila ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije Željka Kučinić govoreći i o suradnji dviju županija kao dobrom partneru i susjedu.

Današnju svečanost tonovima gitare obogatio je učenik 3. razreda srednje glazbene škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice Jan Samaržija koji je izveo glazbene točke autora Johna Wiliama Duartea.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol