Obilježeno 110 godina postojanja Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica

Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica obilježila je 110. godina postojanja škole pa je tim povodom održan Dan otvorenih vrata, Dan sporta i svečana akademija.

Program obilježavanja započeo je Danom otvorenih vrata gdje su učenici prikazali svoje likovne radove, te vještine iz biologije, matematike, kemije, geografije, povijesti, francuskog, engleskog i njemačkog jezika. U sklopu programa održan je i Dan sporta, a učenici su se natjecali u odbojci, badmintonu i nogometu nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika.

Svečana akademija započela je pozdravima ravnatelja Gimnazije Vjekoslava Robotića koji je istaknuo kako mu je zadovoljstvo raditi s ovako vrijednim učenicima te zahvalio Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci koju pruža školi svih ovih godina.

Čestitku učenicima i profesorima povodom Dana škole uputio je zamjenik župana Darko Sobota:

IMG_5916m0„Moje iskrene čestitke svima Vama, posebice Vama gimnazijalkama i gimnazijalcima, a svakako i Vašim profesorima koji su dali nesebično sebe u Vaš napredak i znanje, odnosno u promicanje znanja i vještina koje Vi uvelike posjedujete. Hvala Vam još jednom na svemu i primite moje iskrene čestitke, posebice za promicanje Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.“

Čestitkama se pridružio i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić, a nakon toga uslijedio je bogati kulturno-umjetnički program učenika Gimnazije.

Ovoj svečanoj akademiji i Danu otvorenih vrata prisustvovale su pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.

Služba ureda župana