Obilježeni XVII. dani Općine Novo Virje

Prošlog su tjedna prigodnim programom obilježeni XVII. dani Općine Novo Virje. Proslava je započela u srijedu, 30. travnja susretom područnih škola Općine Novo Virje. U četvrtak je Dramska skupina HKUD-a „Frankopan“ iz Ferdinandovca izvela predstavu „Svekr(i)va“ za koju su na ovogodišnjoj Županijskoj smotri kazališnih amatera osvojili nagrade za njegovanje kulturne baštine, za najbolju mušku i glavnu žensku ulogu te za najbolju predstavu.

Povodom Dana Općine u subotu je održan susret mladih recitatora i glumaca „Pri Dravskomu“, a susret je posvećen Miroslavu Dolencu Dravskom, koji se rodio 1937. godine u Drenovici Podravskoj (sada Novo Virje), u kući u čijem se dvorištu već tri godine zaredom sastaju učenici kako bi recitirali njemu u sjećanje.

Središnji događaj proslave Dana Općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Novo Virje kojoj je među brojnim gostima nazočio zamjenik župana Darko Sobota. Prije svečane sjednice položeni su vijenci pred Središnji križ palima za domovinu, na grob S. Čadoića i M. Dolenca Dravskog nakon čega je služena sveta misa za Općinu Novo Virje i za vatrogasce Novog Virja.

Odsjek za komunikacije i protokol