Obilježena nacionalna proslava Svetog Huberta u Karlovcu

Nacionalna proslava Svetog Huberta okupila je brojne lovce županijskih lovačkih saveza, a ove je godine održana u Karlovcu u domaćinstvu Lovačkog saveza Karlovačke županije.

Proslava je održana u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, a svečanu misu predvodio je monsinjor Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Nakon svete mise, prigodnim riječima obratili su se domaćini te predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak koji je ujedno najavio kako će se proslava Svetog Huberta 2017. godine održati u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu.

Uz predsjednika Lovačkog saveza Koprivničko-križevačke županije Nevenka Jakopovića, tajnika Zlatka Pavlića i ostale predstavnike, na proslavi zaštitnika lova i lovaca, ispred Koprivničko-križevačke županije, prisustvovala je Snježana Babok Grgić, viša savjetnica za šumarstvo, lovstvo i elementarne nepogode.

Koprivničko-križevačka županija i Lovački savez Koprivničko-križevačke županije uskoro bi mogli postati domaćin proslave Svetog Huberta čime bi dobili priliku ugostiti lovce i lovkinje iz svih krajeva Republike Hrvatske.

Služba ureda župana