Obilježena 70. obljetnica utemeljenja Knjižnice i čitaonice Fran Galović

Povodom obilježavanja 70. obljetnice utemeljenja gradske knjižnice u Koprivnici i Dana hrvatskih knjižnica koji se obilježava 11. studenog u Knjižnici i čitaonici Fran Galović održan je okrugli stol na temu „Kakva knjižnica treba Koprivnici – novi trendovi u knjižničarstvu“.

Službeni dio započeo je stihovima nedavno preminulog Paje Kanižaja, Žufka, slatka Podravina, a nastavljen je prikazivanjem filma „I vi ste dio priče“ snimljenog povodom 65 obljetnice rada Knjižnice i čitaonice. Na okruglom stolu sudjelovao je i zamjenik župana Ivan Pal koji je bio jedan od anketiranih u anketi čije je rezultate prezentirala ravnateljica Dijana Sabolović-Krajina. Tom prilikom zamjenik Pal istaknuo je kako se u ovoj instituciji nalazi i matična županijska služba, tako da gradska Knjižnica u županijskoj upravi ima podršku i partnera, a i nedavno je održan radni sastanak kako bi se pronašli modeli financiranja za izgradnju novog prostora. Zamjenik Pal čestitao je ravnateljici i suradnicima na obilježavanju 70. obljetnice rada te zahvalio u ime župana na svemu što su učinili i čine promičući glas Županije i Grada na najbolji mogući način.

Ravnateljica Sabolović-Krajina osvrnula se na povijest koprivničkog knjižničarstva dugog 360 godina i života Knjižnice koji je opisan u filmu te naglasila nove trendove knjižničarstva kao potpore društvenoj integraciji, inkluziji i koheziji. Anketom su obuhvaćeni članovi i nečlanovi Knjižnice, odnosno što građani Koprivnice i korisnici knjižnice misle o sadašnjoj knjižnici, kakva bi trebala biti knjižnica budućnosti, što im treba i što od nje očekuju te dala odgovore na brojna pitanja važna za daljnji razvoj knjižnice i knjižničarstva u gradu Koprivnici.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.