Obilježena 23. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici

U utorak, 30. rujna svečano je obilježena 23. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici, te Dan koprivničkih branitelja. Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca kod „Križa života“ na prostoru bivše Vojarne „Ban Krsto Frankopan“. Uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, vijence su položili predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Zoran Gošek i predsjednik Kriznog štaba Nikola Gregur.

Nakon mimohoda pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, Policije i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše vojarne do Zrinskog trga, prigodnim programom obilježena je obljetnica preuzimanja Vojarne i Dan koprivničkih branitelja.

Prisutnima su se obratili predsjednik Kriznog štaba Nikola Gregur, pukovnik u mirovini i načelnik topništva 117. brigade Milan Jurić, gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak i župan Darko Koren.

„Ovaj susret možemo promatrati s dva aspekta. Jedan je sigurno zahvala svima onima koji su gradili temelje ove naše kuće koja se zove Republika Hrvatska, a s druge strane prilika da odamo priznanje i počast svima onima kojih danas nema, a bez kojih te kuće ne bi bilo. I zato je dužnost svih nas stvoriti ljepšu i bolju Hrvatsku u čast svih onih koji su za nju dali svoje živote“ naglasio je u svom obraćanju župan Koren.

Uz brojne branitelje i članove Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obljetnici preuzimanja koprivničke vojarne prisustvovali su i general Mladen Markač, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik župana Darko Sobota i mnogi drugi.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.