Obilježena 20. obljetnica vojno-redarstvene akcije Bljesak

U povodu obilježavanja 20. obljetnice vojno – redarstvene akcije Bljesak u četvrtak 30. travanja, zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal upriličili su prijem za predstavnike županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Udruge specijalne policije Ban.
U ime župana i u svoje osobno ime, zamjenici su zahvalili predstavnicima Udruga na njihovom doprinosu i značajnoj ulozi u domovinskom ratu. Osvrnuli su se na suradnju županije i udruga u prethodnom razdoblju te razgovarali o unapređenju suradnje u budućem periodu.
Na gradskom groblju u Koprivnici kod Središnjeg Križa, zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal te predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije i Udruge specijalne policije Ban KKŽ u pratnji zapovjednika koprivničkih ratnih postrojbi koje su sudjelovale u akciji odali su počast za sve poginule hrvatske branitelje u operaciji Bljesak. Položeni su vijenci i upaljene svijeće i za 12 hrvatskih redarstvenika masakriranih u Borovu Selu 2. svibnja 1991. godine.
U operaciji Bljesak sudjelovale su sljedeće naše ratne postrojbe: Jedinica specijalne policije Ban PU Koprivničko-križevačke županije pod vodstvom zapovjednika Ivice Jurenca, 13. Protuoklopno-topničko raketni divizijun Koprivnica pod vodstvom zapovjednika Damira Vukovića, 2. divizijun 15. protuoklopne brigade Križevci pod vodstvom zapovjednika Steve Mladenovića, te 2/202. divizijun PZO iz Koprivnice pod vodstvom zapovjednika Nenada Barića. Uz njih, sudjelovale su i mobilne kirurške ekipe iz koprivničke Opće bolnice s koordinatorom Davorinom Hećimovićem.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.