Obilježena 18. obljetnica vojno-redarstvene akcije Bljesak u Županiji

Župan Darko Koren zahvalio je pripadnicima pobrojanih postrojbi i njihovim zapovjednicima na svemu što su u svojem ratnom putu učinili za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren organizirao je u petak 3. svibnja prijam za zapovjednike postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak. Ovom je akcijom oslobođena okupirana zapadna Slavonija, a u njoj su aktivnu ulogu imale i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije.

Prijemu su se odazvali zapovjednici postrojbi Jedinice specijalne policije „Ban“ PU Koprivničko-križevačke, 13. Protuoklopno-topničko raketni divizijun Koprivnica, 2 divizijun 15. protuoklopne brigade Križevci, te 2/202. divizijun PZO iz Koprivnice. Uz navedene postrojbe u samoj akciji sudjelovale su i mobilne kirurške ekipe iz Opće bolnice Koprivnica.

Župan Darko Koren zahvalio je pripadnicima pobrojanih postrojbi i njihovim zapovjednicima na svemu što su u svojem ratnom putu učinili za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Damir Vuković, Mirko Hanžeković, Ivica Jurenec, Zlatko Loinjak, Dražen Horvat i Nenad Barić osvježili su sjećanje na ovu važnu akciju te upoznali župana i zamjenika Ivana Pala i Darka Sobotu s detaljima Bljeska. Evocirali su i početak pripreme akcije te podsjetili da su 152 branitelja s područja Županije dala svoje živote u Domovinskom ratu. Kratko su predstavili i aktivnosti s kojima se bave braniteljske udruge i asocijacije, pa je to bila prilika i da župan i novinari saznaju koja su im sve događanja u planu.