Obilježena 150. obljetnica smrti orguljaša i skladatelja Fortunata Pintarića

Danas je u dvorani Domoljub u Koprivnici u spomen na 150. obljetnicu smrti orguljaša i skladatelja franjevca Fortunata Pintarića održano predstavljanje zbornika „Crkvena lira“, a u crkvi sv. Antuna Padovanskoj služena je i misa zadušnica kojoj je prisustvovao župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal.

Prezentacija zbornika „Crkvena lira“ započela je predstavljanjem lika i djela Fortunata Pintarića te predstavljanjem liturgijskog ustroja, jezičnog i glazbenog aspekta Zbornika.  Događaj je popraćen izvedbama popjevki u izvedbi Srednjoškolskog zbora Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“, Mješovitog zbora župe sv. Nikole iz Koprivnice te zbora mladih „Iuventus Christi“ župe sv. Jurja iz Đurđevca.

U crkvi sv. Antuna Padovanskog u kojoj je Fortunat Pintarić bio gvardijan, mr. art. Natalija Imbrišak izvela je na orguljama skladbe iz zbornika „Crkvena lira“.

Koprivničko-križevačka županija svojim pokroviteljstvom podržala je organizaciju obilježavanja 150. obljetnice smrti skladatelja Fortunata Pintarića ujedno i predstavljanja zbornika „Crkvena lira“.

Služba ureda župana