Obilježena 142. obljetnica rada DVD-a Koprivnica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica održalo je u subotu, 27. veljače redovnu godišnju skupštinu u prostorijama društvenog doma u Herešinu i ujedno obilježilo 142. obljetnicu svoga rada.

Skupštini su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, predstavnici DVD-a Aljmaš i PGD-a Domžale Mesto iz Republike Slovenije, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice Ivan Golubić, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković te ostali uvaženi gosti.

Predsjednik Društva Nikola Sočev otvorio je Skupštinu, dok je izvješće o radu za 2015. godinu te plan rada za 2016. godinu podnijela tajnica Nikolina Sočev. Članovi su bili izuzetno aktivni prošle godine: sudjelovali su u zbrinjavanju izbjeglica na Botovu, nabava kombi vozila i cisterne. Sudjelovanje ženske “A” ekipe na županijskom vatrogasnom natjecanju i plasman na Državno natjecanje, koje će biti ove godine u Puli.

Sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Ivan Pal, istaknuvši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i kako se nada da će ona ostati uspješna i u budućnosti. Na kraju je pohvalio rad DVD-a Koprivnica i istaknuo da možemo biti ponosni na naše vatrogasce, na njihov rad i zalaganje u društvu.

Podijeljene su spomenice za aktivni rad u Društvu: za 10 godina Željko Rakić, Ines Matišić, Martina Canjuga i Emanuela Medak, za 20 godina Kristijan Sočev, a za 40 godina Ivan Skec.

Zahvalnice Vatrogasne zajednice Grada za angažman oko izbjegličke krize Botovo – 2015. dobili su: Udžbinac Nikola, Panić Alen, Mašić Danijela, Smolak Mario, Kapusta Ivan, Matijaković Danijel, Peroš Denis, Škorjanec Mario, Crljenica Davorko, Topalović Danijel, Markovinović Ivan, Sočev Nikola, Telebar Aleksandra, Sočev Nikolina, Đukin Barbara, Mario Radotović.

Služba ureda župana

Foto: vatrogasac.net