Obilježen završetak radova na zgradi Srednje škole Koprivnica

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki u utorak, 16. lipnja obišli su u društvu ravnateljice Srednje škole Ksenije Ostriž i ravnatelja Obrtničke škole Ratimira Ljubića školsku zgradu koja je bila jedan od najvećih potrošača energije.

Župan je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što su završeni radovi na objektu koji je zbog svoje energetske neučinkovitosti bio na županijskoj listi prioriteta obnove.

„U protekle dvije godine Županija je uložila preko 5,5 milijuna kuna za obnovu fasade i izmjenu vanjske stolarije, a zahvaljujući višem energetskom razredu i predviđenim uštedama, očekujemo povrat investicije u roku pet godina. Do sada smo ovdje na energente trošili više od milijun kuna godišnje“ naglasio je župan te izrazio želju da Obrtnička škola što prije preseli u novu zgradu čiji se početak gradnje očekuje.

U 2013. godini započela je I. faza rekonstrukcije zgrade radi poboljšanja energetskih svojstava zgrade, a postavljena je toplinska izolacija na fasadi i krovištu, izmijenjena je stolarija te izvedena nova odvodnja oborinskih voda i postavljena gromobranska instalacija. U drugoj fazi nastavljeni su isti radovi na južnom dijelu zgrade. Vrijednost prve faze iznosila je gotovo 3 milijuna kuna, a u drugoj fazi utrošeno je gotovo 2,5 milijuna kuna.

Radove je izvodila zajednica ponuditelja MOD d.o.o iz Koprivnice i Funda d.o.o. iz Zaprešića, a završenim radovima poboljšane su toplinske karakteristike za čak pet energetskih razreda (s energetskog razreda G na energetski razred B), a što se već osjeti na smanjenim iznosima režija rekla je ravnateljica Ostriž.

 Valja spomenuti da je navedeni projekt sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 40% ukupne vrijednosti projekta u iznosu od 2.124.219,00 kuna.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.