Obilježen Dan Virovitičko-podravske županije

U srijedu, 3. rujna 2014. godine obilježen je Dan Virovitičko-podravske županije. Manifestacija je započela polaganjem vijenaca na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Gradskom groblju u Virovitici.

Središnji događaj bila je Svečana sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije koja se održala u novoj zgradi Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, a ujedno je to bila i prilika za svečano otvorenje nove školske zgrade.

Riječ je o jednoj od najmlađih škola u Hrvatskoj koja je kao samostalna ustanova osnovana 2003. godine, a djeluje u jednoj od najstarijih školskih zgrada u državi, sagrađenoj 1873. godine. Izgradnju nove školske zgrade započeli su u listopadu 2011. godine, a projekt zajednički financiraju Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača. Vrijednost izgradnje i opremanja je oko 18.000.000 kuna.

Među brojnim gostima i uzvanicima, proslavi Dana Virovitičko-podravske županije prisustvovali su i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.