Obilježen Dan Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja

Osnovna škola u Rasinji obilježila je svoj Dan škole 27. studenoga, na dan kada je rođen Andrija Palmović, hrvatski pjesnik i svećenik rođen u Rasinji. Ove godine, zbog epidemiološke situacije,  nije bio organiziran tradicionalni Dan škole, stoga su se učenici i djelatnici škole posebno potrudili kako bi, poštujući sve epidemiološke mjere, taj dan bio obilježen na poseban način. U sklopu proslave su pripremljeni raznovrsni sadržaji, a predstavnici škole prvo su posjetili rodnu kuću Andrije Palmovića u Rasinji gdje su postavili vijenac i zapalili svijeću u znak sjećanja za sve što je on učinio za Rasinju.

Zatim je ravnatelj škole Krunoslav Belaj virtualnim putem objavio ime pobjednika školskog natječaja na kojemu se birao službeni logo škole. Njegovo ime je Rajan Kenig i ide u 3. razred Područne škole Veliki Poganec, a razrednik mu je učitelj Vedran Savić.

Glavna aktivnost vezana uz ovaj neobičan Dan škole bila je izrada čestitki. Svaki razred napravio je svoju čestitku i one su sve objedinjene u jednom kratkom videu. Čestitke su pristigle sa svih strana, od župana Darka Korena pa sve do bivših učenika škole.

Župan je učenicima i djelatnicima Škole poželio uspješnu školsku godinu punu zdravlja, kreativnosti i marljivostio te je pohvalio njihovu odgovornost u pridržavanju epidemioloških mjera, dodavši kako je Županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola poduzela sve kako bi  školski sustav bio organiziran u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i protokolima te kako bi proces prilagodbe na nove modele održavanja nastave protekao na najvišoj razini.

Dostupnost obrazovanja i ulaganje u školski sustav garancija je razvoja cjelokupnog hrvatskog društva kojemu Vi, dragi učenici i nastavnici, marljivim radom i zalaganjem dajete veliki doprinos i time postajete čvrst temelj naše budućnosti. Koprivničko-križevačka županija će i nadalje, usprkos izvanrednim okolnostima, kao jedan od glavnih prioriteta u svom radu zagovarati kontinuirano ulaganje u obrazovanje kroz brojne investicije, projekte i programe kako bi materijalni uvjeti u školama dosegli optimalnu razinu. Iznimno smo ponosni na naš 65 milijuna kuna vrijedan kapitalni projekt izgradnje školskih sportskih dvorana, a jedna od pet novih dvorana gradit će se i u Vašoj školi te vam osigurati uvjete kakve zaslužujete, za sportske, kulturne i druge aktivnosti.“, poručio je župan.

 

Poseban trud u kreiranju čestitke povodom obilježavanja Dana škole uložili su učenici i učitelji Područne škole Veliki Poganac koji su izradili kratki video uradak pod nazivom Škola je čarobno mjesto“, koji je izrađen tehnikom stop animacije.

Služba ureda župana